Proiect Internațional Eco-Școala 2021

  • Tema proiectului: Stil de viață sănătos
  • Durata proiectului: sept. 2021 – sept. 2022
  • Coordonator proiect: ed. Asaftei Mădălina Elena

„Natura poate să-ți slujească de carte, de profesor, de povățuitor. Nu închideți această mare carte plină de învățături înțelepte!” G. Simion

Astăzi asistăm la cel mai vertiginos amestec al omului în natură și se impune educarea în spirit ecologic a tinerei generații deoarece trăim într-o lume în care omul a modificat natura, i-a stricat echilibrul. Natura trebuie respectată pentru că reprezintă viața.

Deplasările în natură oferă copiilor șansa de a cunoaște și de a respecta din punct de vedere ecologic natura și oamenii. Ocrotind natura ne ocrotim pe noi înșine. Nu se poate clădi o societate sănătoasă pe o natură bolnavă! Este imperios necesar să se protejeze, să se îngrijească și să transmitem activ mediul natural și cultural, conștientizându-se faptul că natura și cultura sunt bazele unei dezvoltări globale, sociale și sănătoase ale societății.

Din anul 2015 Grădinița Excellence face parte din Programul Eco-Școala și propune o gamă variată de activități ecologice.

În primul rând preșcolarii exersează diverse comportamente ecologice în parcul grădiniței: observări, menținerea parcului curat-fără deșeuri, plantări diverse, activități udarea și curățarea plantelor din curtea grădiniței, etc. Punem la dispoziția familiilor care ne trec pragul o expoziție, realizată împreună cu copiii, din gama reciclare creativă, punându-se accent pe valorizarea identității naționale, trecerea anotimpurilor, sărbători naționale- o educație globală.

În al doilea rând cele două excursii de o zi pe care le organizăm în fiecare an le dezvoltă atât deprinderile de deplasare în grup cât și cele de observare dirijată și independentă, cu obiective ecologice a schimbărilor care au loc în natură.

Nu în ultimul rând planificările extracurriculare precum deplasări în diverse parcuri din orașul nostru ne ajută să dezvoltăm comportamente ecologice și de protejare a mediului natural.

Toate acestea activități ne-au adus steagul verde în Gradiniță în anul 2017.

Grădinița Excellence se află pe platforma -etwinning.

 
 

Contact

Fundaţia Excellence

Şoseaua Bucium nr. 55 B
telefon fix gradinita excelence iasi
0232 - 462 954
telefon gradinita excelence
0741 - 050 800
0744 - 508 586
email gradinita excelence
contact@
gradinitaexcellence.ro
închide

Vezi cum se distrează copilul tău!

Vizualizarea camerelor de supraveghere din Grădiniţa Excellence se poate face prin download-ul arhivelor de mai jos şi prin urmarea pașilor din ghidul de instalare.

Utilizatorul și parola de acces în aplicație sunt cele primite de la grădiniță.


Dacă doriți să folosiți vechiul sistem și aveți setările pentru Internet Explorer făcute, puteți accesa următorul link:

Accesează camerele de supraveghere >>